Hert gered bij kinderboerderij

Emmeloord – De brandweer is vrijdagochtend 28 januari met spoed uitgerukt voor een dier in problemen bij kinderboerderij Emmelerbos.

Voorbijgangers zagen rond 08:30 uur dat een hert in nood was en dreigde te verdrinken. Ze waarschuwden de brandweer. Toen die arriveerden bleek het hert gelukkig niet te water te zijn geraakt.

Wat er wel aan de hand was: Het hert was verstrikt geraakt in een lang stuk prikkeldraad, waardoor hij in paniek was. Het draad zat om zijn kop en gewei heen en dat zorgde voor een gevaarlijke situatie voor het dier en de dieren om zich heen.

Het hert moest worden verdoofd om veilig de redding te kunnen uitvoeren. Er werd een dierenarts met een verdovingsgeweer ingeschakeld. De brandweer maakte samen de dierenarts en de medewerkers van de kinderboerderij een plan om het hert te kunnen verlossen van het scherpe draad.

Verdoving hielp gedeeltelijk
Het hert werd verdoofd met een verdovingspijltje. Het dier raakte versuft, maar had echter zo veel adrenaline in z’n lijf dat hij alsnog door de brandweerlieden in bedwang moest worden gehouden. Zo kon het prikkeldraad worden losgeknipt, waarna het hert door de dierenarts is nagekeken. Gelukkig liep het avontuur goed af. Het hert heeft er geen verwondingen aan overgehouden en kon na afloop tot rust komen.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer