Hakenkruis en Duitse vlag op windmolen

Noordoostpolder – Op een windmolen langs de A6 tussen Emmeloord en Lelystad zijn een groot hakenkruis en een Duitse vlag geklad.

Zondagochtend werden de beschilderingen op de windmolen vlak voor de Ketelbrug ontdekt. Dit is zeer recentelijk, dan wel afgelopen nacht, aangebracht. Het is nog onbekend door wie dit is gedaan. De politie is ingeseind en opzoek naar de daders.

Eind april was er een soortgelijke actie langs de N33 in de provincie Groningen. De twee acties zouden bedoelt zijn voor een protest tegen windmolens.

Op de Duitse vlag, die op de onderkant van de windmolen geplakt is, zijn in de eerste paar regels te lezen: “Het Bevrijdingsfeest was leuk. Maar nu de realiteit. Wij fascisten zijn terug in een nieuwe hoedanigheid.”

De eigenaar van de windmolen heeft aangifte van vernieling gedaan. De windmolen wordt vandaag nog schoongemaakt, aldus een woordvoerder van de politie.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer