Grote schuurbrand aan de Muntweg

Emmeloord – Aan de Muntweg heeft zondag 17 december een grote brand gewoed. Een oude boerenschuur ging in vlammen op.

De brand werd rond 16:45 uur ontdekt door voorbijgangers, waarna 112 werd gebeld. De hulpdiensten rukten met veel wagens uit.

De boerenschuur en naastgelegen woning stonden leeg. Echter zouden de voorbijgangers hulpgeroep hebben gehoord. Toen de politie arriveerde, hoorden de agenten ook hulpgeroep. Hierop werden twee ambulances en een traumahelikopter opgeroepen. Er werd rekening gehouden met één of meerdere slachtoffers.

Bij aankomst van de brandweer stond de schuur al in lichterlaaie. Het was niet meer mogelijk om naar binnen te gaan, aldus de brandweer.

Veel materieel
De brandweer heeft de schuur gecontroleerd laten uitbranden. Er kwamen blusploegen uit Emmeloord, Marknesse en Ens ter plaatse en er werd extra materiaal ingeroepen om water bij de brand te krijgen. Ook werd een droneteam ingezet om de schuur van bovenaf te kunnen bekijken.

Uitgebreid onderzoek
De forensische opsporing van de politie en het team brandonderzoek van de brandweer hebben maandag uitgebreid sporenonderzoek gedaan op en rondom het voormalig boerenerf. Bij de erfopgang lag een tweepersoons matras. Ook twee fietsen bij de naastgelegen carpoolplaats werden onderzocht.

Geen slachtoffers
Uit het onderzoek bleek dat er niemand in de schuur aanwezig was. Dit meldt de politie dinsdagochtend. De oorzaak van de brand zal verder worden onderzocht. Mensen die hier meer over weten of iets verdachts hebben gezien, worden gevraagd contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer