Grote schuur afgebrand aan de Muntweg

Emmeloord – Een grote vrijwel leegstaande schuur aan de Muntweg is op de vroege zaterdagochtend 9 maart in vlammen opgegaan.

De brand werd rond 05:00 uur ontdekt, waarna de brandweer met twee blusvoertuigen en twee waterwagens ter plaatse kwam. Bij aankomst stond de schuur al in lichterlaaie. De brandweer heeft de schuur gecontroleerd laten uitbranden.

Het nablussen heeft bijna de hele ochtend in beslag genomen. De schuur is tot de grond toe afgebrand. De muren zijn omver gedrukt door een kraan, waarna de brandweer de smeulende resten heeft afgeblust.

Stankoverlast
De brand woedde vlak naast de A6. De rook trok over de snelweg heen richting woonwijk Het Waterland. Volgens Rijkswaterstaat gaf de rook geen problemen voor het verkeer. In de woonwijk en bij het Van der Valk hotel was de brand goed te ruiken.

Eerdere branden
Twee jaar geleden woedde op hetzelfde terrein ook al een brand. In de nacht van 23 op 24 januari 2022 stond een opslagschuur met hooi in lichterlaaie. Afgelopen december was er ook een grote brand aan de andere kant van de Muntweg. Toen ging eveneens een zogeheten schokbetonschuur in vlammen op.

Mogelijk brandstichting
Volgens de hulpdiensten zouden ongewenste personen met regelmaat de twee omheinde erven aan de Muntweg betreden. Of dat nu ook het geval was, is niet bekend. De brandweer vond wel een tas met verdachte spullen erin. Het vermoeden is dan ook dat er sprake is geweest van brandstichting.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer