Grote oefening: Bus botst met auto’s

Kraggenburg – Het parkeerterrein van recreatiepark Netl aan de Leemringweg was donderdagavond 11 april het toneel van een grootschalige multidisciplinaire veldoefening. Brandweer, politie, ambulance, de Koninklijke Marechaussee en het Rode Kruis uit heel Flevoland werkten samen om een groot ongeval met meerdere slachtoffers tot een goed einde te brengen.

Het scenario werd op een realistische manier voorbereid. Om 18:30 uur kwamen bij de meldkamer Flevoland een aantal telefonische meldingen binnen van een ernstig ongeval bij Netl. In het restaurant op dit terrein hadden zojuist een groot aantal mensen het diner genuttigd. Hierdoor verlieten veel auto’s en een touringcar tegelijkertijd het terrein.

Plots raakte de chauffeur van de bus achter het stuur onwel. Daardoor trapte hij het gas volledig in waardoor de bus met hoge snelheid op de geparkeerde auto’s inreed. De bus bracht medewerkers van de Politie Gouda terug naar Gouda. Deze politiemensen hadden een teamuitje gehad. De bus bevatte, naast de chauffeur, 29 inzittenden. In de auto’s bevonden zich vijf personen, allen raakten gewond of zaten bekneld. Tevens had de bus ook nog een voetganger aangereden, die onderweg was naar zijn geparkeerde auto.

Ieder specialisme had zijn of haar eigen taak. Zo bevrijdde de brandweer de beknelde personen uit hun voertuigen of uit de bus, waarna de slachtoffers naar het ‘gewondennest’ bij het noodhulpteam van het Rode Kruis werden gebracht. Aldaar werd de nodige zorg verleend en indien nodig werden de slachtoffers per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ook waren er journalisten aanwezig zodat de hulpdiensten weten hoe ze daar mee om moeten gaan. Zo werd er bijvoorbeeld door de politie een persvak ingericht.

De Veiligheidsregio Flevoland zegt dat de oefening goed is verlopen. “Samenwerken is belangrijk. Er zijn altijd leerpunten, maar dat is ook het doel van zo’n avond.”, vertelde één van de hulpverleners, die het een geslaagde oefening vond. Burgemeester Harald Bouman van Noordoostpolder sprak de hulpverleners na afloop met veel lof over het werk toe.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer