Grote brand verwoest graanloods

Emmeloord – Een grote uitslaande brand heeft woensdag 13 september een oude loods van Agrifirm aan de Industrieweg in de as gelegd.

De brand ontstond om 17:00 uur in een opslagloods voor graan en greep snel omzich heen vanwege de harde wind. De brandweer heeft meteen ingezet om uitbreiding naar naast gelegen panden te voorkomen. Dit is uiteindelijk succesvol gelukt. De brandweer was snel ter plaatse en schaalde op naar ‘zeer grote brand’ en ‘GRIP 1‘. Er werden voertuigen uit Emmeloord, Marknesse, Kampen, Nagele, Ens, Creil, Urk en Lelystad ingezet. Ook ploegen uit Kuinre en Vollenhove kwamen ter plekke maar zijn uiteindelijk niet ingezet.

De brand veroorzaakte veel rookontwikkeling, welke over de woonwijk De Zuidert, in de richting van Marknesse, trok. Daarom gaven de hulpdiensten een NL-Alert uit in de omgeving. Mensen in de rook werden geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden. De brandweer had verwacht dat er ook asbest was vrijgekomen, maar dit bleek na metingen niet het geval.

Na ongeveer een uur blussen werd het sein ‘brandmeester’ gegeven. Het nablussen hebben nog wel uren in beslag genomen. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Er raakte niemand bij de brand gewond.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer