Grote brand op erf van zorgboerderij

Schokland – Een grote schuur van zorgboerderij Hof van Schokland is woensdagavond 20 november in vlammen opgegaan.

De hulpdiensten werden omstreeks 20:00 uur gealarmeerd. Bij aankomst van de eerste brandweerlieden sloegen de vlammen al uit het dak van het pand.

De zorgboerderij dient als plek voor dagbesteding voor mensen met een beperking. Geluk bij een ongeluk, op het moment dat de brand uitbrak waren de cliënten al thuis. Niemand raakte bij de brand gewond.

De brandweer schaalde op naar het sein ‘zeer grote brand’. De blusgroepen uit Nagele, Ens, Emmeloord en Urk werden ingezet om het vuur te bestrijden. Tevens een primeur, de brandweer zette haar gloednieuwe watertransportsysteem in om voldoende bluswater te kunnen aanvoeren.

De schuur, met daarin een restaurant, timmerwerkplaats, kantine en kantoor, ging door de brand compleet verloren. De brandweer wist uitbreiding naar andere schuren op het erf te voorkomen.

Gevaarlijke stoffen
Bij de brand is asbest vrijgekomen, maar de deeltjes zijn alleen op het erf zelf terecht gekomen. Volgens de brandweer was er voor omwonenden dan ook verder geen gevaar. Donderdag zal worden gestart met de asbestsanering. De boerderij is inmiddels omringd met hekken en linten.

Andere dagbesteding
Voorlopig kunnen alle cliënten niet op de zorgboerderij terecht. Wanneer zij wel weer aan hun dagbesteding kunnen beginnen is nog onduidelijk. De dieren op het terrein worden tijdelijk ergens anders ondergebracht, meldt Aventurijn Zorg op Facebook.

Over de oorzaak van de brand is momenteel nog niets bekend.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer