Grote brand legt schuur in de as

Marknesse – Een grote uitslaande brand heeft zondagavond 24 september een schuur aan de Blokzijlerdwarsweg in de as gelegd.

De eerste melding kwam omstreeks 20:00 uur binnen bij de brandweer. Bij aankomst sloegen de vlammen al hoog uit de schuur, welke volgens de brandweer leeg stond. Ook waren er volgens omstanders een aantal knallen te horen. Er werd groots opgeschaald waardoor ploegen uit Vollenhove, Kuinre, Lelystad en Urk de brandweer van Marknesse kwamen assisteren. De kans was groot dat de brand over zou slaan naar twee aangrenzende schuren op het erf, maar dit is door snel blussen voorkomen. Wel is één schuur volledig uitgebrand.

Bij de brand is volgens de brandweer mogelijk asbest vrijgekomen in de omgeving. De bewoners van Marknesse zijn daarom zondagavond gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden. Hierbij werd onder andere Burgernet voor ingeschakeld. Ook werden een aantal wegen door de politie tijdelijk afgesloten. De brandweer startte een asbestprocedure op. Maandag zal de mogelijke verspreiding van de asbest worden onderzocht.

Waardoor de brand kon ontstaan, is nog onbekend. Inmiddels is de schuur geblust. Niemand raakte bij de brand gewond.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer