Gladheid door ijzel in de polder

Noordoostpolder – De gladheid door de grote hoeveelheid ijzel heeft woensdag 6 januari voor weinig problemen gezorgd in de polder.

De aanhoudende kou van afgelopen dagen heeft de temperatuur van het wegdek flink naar beneden gehaald. Lokaal zijn de straten en wegen door de ijzel spiegelglad geworden. De provinciale wegen zijn desondanks goed begaanbaar. De gemeente Noordoostpolder heeft twee grote strooiactie’s gedurende de dag uitgevoerd.

Ongelukken hebben zich tot nu toe nauwelijks voorgedaan. Met uitzondering op de A6 bij Bant en de Weg van Ongenade bij Creil, want hier waren een aantal glijpartijen. Binnen de bebouwde kom gingen ook enkele fietsers onderuit, alleen bleef ook hier ernstig letsel bespaard. Bij de spoedpost van het Antonius ziekenhuis in Emmeloord kwamen woensdag vijf personen binnen met kneuzingen en botbreuken. Allemaal de oorzaak van het winterweer.

Scholieren blijven thuis

Scholen, waaronder het Zuyderzee college, de Bonifatius Mavo en het ROC Friese Poort, hebben de leerlingen vandaag ‘ijzelvrij’ gegeven. ‘We willen de veiligheid van onze medewerkers en leerlingen niet in gevaar brengen, vandaar dat we dit besluit hebben genomen’, aldus het ROC Friese Poort via sociale media. Men kon donderdag wel weer gewoon les geven.

‘Code Rood’

In de noordelijke provincies van het land ging het er vandaag heftiger aan toe. Tientallen ongelukken vonden, vooral op de snelwegen, plaats. Het KNMI gaf daar ‘code rood’ af, maar in Flevoland bleef het bij ‘code oranje’.

 
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer