Glad door ijzel: Diverse ongevallen

Flevoland – De hulpdiensten en het KNMI waarschuwden zaterdag 9 januari voor gladheid op de wegen door ijzel. Toch ging het op diverse plekken mis.

Een fietsster gleed rond 09:15 uur uit in de Lange Nering in Emmeloord. De vrouw kwam ongelukkig ten val en liep een flinke hoofdwond op. Ter ondersteuning van de ambulancebroeders kwam er een traumahelikopter ter plaatse. Die landde op een grasveldje nabij de Jumbo en trok veel bekijks. De fietsster is uiteindelijk per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Auto’s van de weg
Er gingen meer fietsers op spekgladde wegen onderuit, maar zij waren niet de enige die hinder ondervonden van de ijzel. Een auto belandde in een greppel naast de Sloefweg bij Marknesse. Voorbijgangers zagen de gekantelde auto liggen en belden 112. Vervolgens rukten de brandweer, politie en een ambulance uit, maar bij aankomst van de hulpdiensten bleek dat de auto verlaten was.

Volgens de politie was de bestuurder zelfstandig uit de auto gekomen en even verderop naar huis gegaan om, onder het genot van een kop koffie, bij te komen van de schrik. De automobilist had geen letsel, waarop de hulpdiensten konden inrukken. Een berger kwam ter plekke om de auto uit de greppel te halen.

Ook op de Pilotenweg bij Emmeloord vond een éénzijdig ongeval plaats. Een auto raakte van de weg, maar niemand raakte hierbij gewond.

Het KNMI gaf onder andere voor Flevoland ‘code oranje’ af vanwege de verraderlijke gladheid. De waarschuwing werd rond 10:30 uur weer ingetrokken.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer