Gaslek door waterlekkage, woningen ontruimd

Kraggenburg – De hulpdiensten zijn in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 januari druk geweest met een water- en gaslek aan de Voorstraat.

Rond 02:30 uur werden de hulpdiensten gewaarschuwd omdat er voor een rij woningen een waterleiding was gesprongen. Een deel van de straat stond blank. De brandweer kwam ter plaatse en even later arriveerde ook waterbedrijf Vitens. Monteurs wisten snel de watertoevoer af te sluiten, waarna het gevaar leek te zijn geweken. Echter toen het water aan het verdwijnen was, ontdekte men een gaslek. Er werd vervolgens opgeschaald en meer hulpdiensten kwamen ter plekke.

Het gas spoot behoorlijk fel uit de leiding. De brandweer zette een paar waterstralen in om het gas te verdunnen. Ook was er een sterke gaslucht te ruiken in de omgeving. De brandweer verrichtte metingen om eventueel explosiegevaar op te sporen. Uit voorzorg werden acht nabijgelegen woningen ontruimd. De bewoners zijn opgevangen in hotel Van Saaze.

Netbeheerder Liander kwam ter plaatse om de gastoevoer af te sluiten. Rond 06:00 uur lukte dat, waarna de reparatiewerkzaamheden van de gescheurde water- en gasleiding zijn begonnen.

In de Voorstraat waren deze week graafwerkzaamheden bezig, maar het is nog onbekend waardoor de waterleiding kon knappen.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer