Forse brand in houten woning

Creil – De hulpdiensten zijn woensdagmiddag 5 juni even voor 17:00 uur gealarmeerd voor een woningbrand aan de Jacob van Ruysdael in Creil.

Op de zolder van een houten vrijstaande woning woedde brand, die even kort uitslaand was. De brandweerploegen uit Creil en Rutten waren snel ter plaatse en zijn gestart met blussen. Dit was nog een lastige klus. Men spoot in eerste instantie eerst van buitenaf schuim en water op het huis. De hoogwerker uit Lelystad kwam later ook ter plaatse om het dak open te breken, toen heeft de brandweer ook binnen het vuur geblust. Na ongeveer een uur was de brand onder controle.

Tijdens het uitbreken van de brand was er één persoon in de woning aanwezig. De brandweer heeft diegene naar buiten gebracht en voor controle overgedragen aan het ambulancepersoneel. Vanwege de rookontwikkeling werd de omgeving ruim afgezet en werden toeschouwers op een veilige afstand gehouden door de politie.

De bovenverdieping van het huis is grotendeels uitgebrand en onbewoonbaar. De precieze oorzaak van de brand is nog onbekend.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer