Eerste najaarsstorm achter de rug

Flevoland – De brandweer is woensdag 13 september druk geweest met vele meldingen van stormschades op tientallen plekken.

De meldingen betroffen veelal omgewaaide bomen en afgebroken takken. De brandweerploegen van Creil, Emmeloord, Marknesse, Rutten en Urk waren vanaf 09:00 uur tot 16:30 uur volop in de weer. Zij hebben ongeveer twintig meldingen afgehandeld in de regio.

Gevaarlijke situaties en afsluitingen

Diverse wegen waren vanwege omgevallen bomen enige tijd afgesloten. Zo werd de Kamperweg in Emmeloord afgezet vanwege een grote tak op de weg. Hetzelfde gebeurde met de Gemaalweg en de Wrakkenweg bij Rutten vanwege gevaarlijke situaties met omgewaaide bomen.

Op de Peppellaan in Emmeloord was de brandweer bijna twee uur bezig met het afzagen van gevaarlijke hangende takken in een tweetal bomen. De hoogwerker uit Lelystad bood hierbij assistentie. Ondertussen ondervond het verkeer op de Muntweg korte tijd hinder door een afgebroken tak. De brandweer heeft al deze stormschades zo snel mogelijk weten af te handelen. Het hoogtepunt van alle meldingen was tussen 10:00 en 13:00 uur.

Aan de Bosporus in Emmeloord viel een grote boom de Espelervaart in. Hierbij werd ook een woonboot geraakt. Voor de brandweer betrof dit uiteindelijk geen inzet. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de boom uit het water gehaald.

Schade door de storm

De totale schade door de storm aan gebouwen, auto’s en andere objecten viel mee. Alleen veel bomen waren het doelwit van de wind, maar deze zijn door de brandweer en gemeente opgeruimd. De totale schade daarvan is nog onduidelijk. Er vielen geen gewonden door de storm in Flevoland.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer