Drugslab ontmanteld in bedrijfspand

Emmeloord – De politie heeft woensdag 13 oktober een drugslaboratorium ontmanteld in een bedrijfspand aan de Landbouwkade.

Op basis van een melding van mogelijke verdenking van een drugslaboratorium stelde de politie woensdagochtend een onderzoek in. Toen de agenten het pand betraden, bleek dat vermoeden juist te zijn. Binnen was een professioneel drugslaboratorium ingericht voor het maken van synthetische drugs. Dat zijn verdovende middelen zoals XTC.

In het pand was niemand aanwezig. De politie stelt een nader onderzoek in naar mogelijke verdachten die voor het laboratorium verantwoordelijk zijn. Tot nu toe is er nog niemand aangehouden.

Het drugslab is inmiddels door de politie ontmanteld. Daarbij kwamen specialisten van de LFO in actie, oftewel de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen. Dit team wordt ingezet als chemische stoffen een bedreiging zijn voor de omgeving. De aanwezige apparatuur en de chemische grondstoffen, die nodig zijn bij het maken van de drugs, zijn door de politie in beslag genomen.

De eigenaar van de aangrenzende doe-het-zelf-winkel liet aan Omroep Flevoland weten niets te maken te hebben met het lopende onderzoek.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer