Code oranje: Ongevallen door ijzel

Flevoland – IJzel heeft donderdagochtend 23 december voor meerdere ongevallen gezorgd in de regio. Fietsers gingen onderuit en auto’s gleden van de weg of botsten op elkaar.

Op de Slenk op Urk ging rond 09:45 uur een vrouw met haar fiets onderuit. De klinkerweg was spekglad. De gemeente deed direct na het ongeval een extra strooiactie. De fietsster was behoorlijk gewond en is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een gealarmeerde traumahelikopter hoefde niet ter plaatse te komen.

Even later, tussen 10:00 en 10:30 uur, ging het mis op de Ramspolbrug, de N50 tussen Ens en Kampen. Er vonden bijna tegelijk twee ongevallen plaats. In totaal liepen vier voertuigen schade op, waaronder een vrachtwagen. Twee auto’s en een busje moesten door een berger worden afgesleept. De vrachtwagen kon zijn weg vervolgen. Voor zover bekend raakte niemand bij de aanrijdingen gewond. Het verkeer kon met gepaste snelheid de bergingswerkzaamheden passeren.

Code oranje
Het KNMI gaf aan het begin van de ochtend code oranje af voor het noorden en midden van het land. Rond het middaguur werd de waarschuwing voor Flevoland teruggebracht naar code geel en rond 13:00 uur werd ook die waarschuwing ingetrokken. De vorst is inmiddels het land uit.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer