Buurtpreventie zoekt nieuwe leden

Emmeloord – De Botenbuurt van Emmeloord is sinds een half jaar actief met een WhatsApp-groep tegen criminaliteit. Inmiddels heeft de groep al 40 leden, maar is nog groeiende en opzoek naar nieuwe deelnemers. Veiligheid van de buurt staat, zeker nu in de donkere wintertijd, hoog in het vaandel bij de initiatiefnemers.

De WhatsApp-groep is vorig jaar augustus opgericht omdat bewoners van de Botenbuurt de criminaliteit in hun woonwijk zat zijn. Doormiddel van WhatsApp kunnen bewoners onderling verdachte situaties aan elkaar melden. Ook de politie is hier nauw bij betrokken. Tot nu toe heeft dit voor veel snellere meldingen en zelfs al voor een aanhouding gezorgd.

Meerdere wijken

Niet alleen de Botenbuurt van Emmeloord heeft de eerste stap naar een veiligere leefomgeving gezet. Ook in Emmeloord-West wordt momenteel een buurtpreventie via WhatsApp opgezet. Echter is dit nog wel in ontwikkeling, waardoor de bewoners in bijvoorbeeld de wijken Espelervaart en Revelsant zich nog niet kunnen aanmelden. ‘Er moeten vooraf een aantal plannen en afspraken zijn gemaakt. Deze zijn nog niet voor akkoord, dus kunnen we nog niet met een groepschat starten.’, aldus één van de initiatiefnemers in de wijk Espelervaart.

Hoe meld ik mezelf aan?

Bewoners van de volgende straten in Emmeloord kunnen zich aanmelden:

  • Meeuwenkant, Schokkerwal, Rietzangerstraat, Bossulaan, Schouwstraat, Schoenerstraat, Klipperstraat, Barkstraat, Kivietstraat, Jolstraat, Punterstraat, Tjalkstraat, Botterstraat, Koggestraat, Aakstraat, Cornelis Dirkszstraat, Plevierenstraat, Karekiethof, Baardmezenstraat, Roerdomplaan, Reigerstraat en de Zuiderkade

De Botenbuurt kan zich aanmelden door een e-mail te sturen. De initiatiefnemers hebben een mailadres aangemaakt om alle informatie te verzamelen. Via Botenbuurtwhatsapp@gmail.com kan iedere bewoner van de genoemde straten zich aanmelden. Verdere instructies volgen dan vanzelf.

Bekijk hieronder een instructievideo van dit project bij een andere gemeente:
Een reactie op “Buurtpreventie zoekt nieuwe leden”

R. Westra zei:

Top, goed initiatief.
hopen op succes.


Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer