Brandweer uren bezig met broei in metaalafval

Bant – De hulpdiensten zijn vrijdag 3 januari urenlang bezig geweest met een ‘containerbrand’ langs de A6 tussen Bant en Lemmer.

Er kwam rook uit een grote container geladen met schroot op een vrachtwagen. De chauffeur reed zijn truck parkeerplaats Wellerzand op en zette de container met afval op het asfalt, op eerbiedige afstand van het tankstation op dezelfde locatie. Hierna, rond 13:45 uur, werd de brandweer gewaarschuwd.

De brandweerlieden maakten een plan van aanpak. Er werd in eerste instantie besloten de container vol te laten lopen met water. Echter, omdat het bluswater de container weer uitliep en in het riool terecht kwam, ontstond er een ander probleem.

Plan B
De regenwaterafvoer eindigde in de natuur. Daarom bedacht men een beter plan. Een kolkenzuiger werd ingezet en de rest van de putten werden afgedekt. Zo kwam het vervuilde bluswater niet meer in het riool terecht.

De schroothandelaar liet een kraan komen. Rond 17:00 uur kon men beginnen met overladen van het broeiend metaalafval. Vervolgens werd het door de brandweer afgeblust.

Rond 18:00 uur was de temperatuur in de container voldoende gedaald. Hierna konden de hulpdiensten inpakken.

Waardoor de broei in het metaalafval kon ontstaan is onbekend. Vanwege de bluswerkzaamheden was de parkeerplaats urenlang afgesloten voor het verkeer.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer