Brandweer pompt zinkende boot leeg

Kraggenburg – De brandweer van Vollenhove is maandagmiddag 25 juli uitgerukt voor een zinkende boot aan de Leemkade. Ook een Officier van Dienst uit Flevoland bood hierbij assistentie.

In een pleziervaartuig ontstond een gat, waardoor er water snel naar binnen liep en de boot dreigde te zinken. De opvarenden konden zichzelf en andere spullen nog in veiligheid brengen. De brandweerlieden hebben een pomp ingezet om het water zoveel mogelijk uit boot te halen en het doorlopen van het water zo goed als tegen te houden. Dit lukte met succes, maar nam wel enige tijd in beslag. Na ongeveer twee uur kon de brandweer inpakken.

De boot zal zo snel mogelijk uit het water worden gehaald, waarna het gat kan worden gedicht. Het is nog onbekend hoe het gat in de boot kon ontstaan. De eigenaren van de boot hebben hun vakantie moeten staken.

Foto’s: Colin Coule – Nieuws-112.nlLaat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer