Brandweer op pad voor stormschades

Flevoland – De brandweer is donderdag 5 oktober bezig geweest met het afhandelen van diverse stormschades in de gemeente Noordoostpolder.

De brandweer van Emmeloord werd om 10:30 uur als eerste op pad gestuurd naar de Lindeweg voor een paar afgebroken takken op de weg. Deze klus was, mede dankzij buurtbewoners, snel geklaard. Hierna kregen zij ook nog meldingen aan de Espelerlaan en Europalaan. De meldingen bestonden vooral uit omgewaaide bomen en afgebroken takken.

Ondertussen werd ook de brandweer van Ens ingezet voor een grote tak op de Baan. De brandweerlieden hebben deze opgeruimd en het wegdek schoon geveegd. Hierna konden zij wel weer terug naar de kazerne.

Drukte voor de brandweer
Voor de Emmeloordse brandweerlieden was er nog geen rust bij. Zij kwamen opnieuw in actie voor een omgewaaide boom, ditmaal op de Amsterdamweg. De stam bleek gespleten, waardoor één gedeelte van de boom op de weg lag en de ander nog gevaarlijk overeind stond. Het afgebroken gedeelte is in stukken gezaagd en de rest van de boom is met behulp van een lijn onderuit getrokken. Even later op de middag heeft de brandweer ook nog stormschades op de Boslaan en de Eikenlaan in Emmeloord afgehandeld.

In totaal zijn er in de Noordoostpolder zeven meldingen voor de brandweer geweest. Op Urk bleef het rustig. Voor zover bekend vielen er in Flevoland geen gewonden door de storm.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer