Brandweer onderzoekt ‘rook’ op dak verpleegtehuis

Emmeloord – De brandweer is donderdagavond 1 april gealarmeerd voor een brandgerucht bij verpleegtehuis Hof van Smeden.

Op het dak van het gebouw was veel rookontwikkeling gezien. Toen de brandweer arriveerde constateerden zij dat ook. Men stelde een onderzoek in en ging het dak op. De hoogwerker van de brandweer uit Lelystad verleende assistentie.

Al snel werd duidelijk dat er geen sprake was van brand. De ‘rook’ kwam uit de pijp van de centrale verwarming. Echter was dit niet in een normale hoeveelheid. De brandweer stond voor een raadsel waarom de CV-installatie zoveel damp produceerde.

Een monteur kwam polshoogte nemen. Een geknikt slangetje van de CV-installatie bleek de boosdoener te zijn. Volgens de brandweer zorgde dit voor een verkeerde mengverhouding bij het aanslaan van de brander. De monteur heeft het euvel gerepareerd, waarna de ‘rook’ weer normaal was en de brandweer kon inpakken. De bewoners van het verpleegtehuis hebben geen last ondervonden van de hele situatie.

Op een filmpje van de brandweer is te zien dat de damp veelvuldig en met een hoge snelheid uit de afvoerpijp wordt geperst:
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer