Brandweer in actie voor woningbrand

Emmeloord – De hulpdiensten zijn zaterdag 6 april rond 15:00 uur gealarmeerd voor een woningbrand aan het Warderhof in Emmeloord.

Bij 112 was een melding binnengekomen van brand in een rijtjeswoning. Er zouden vlammen en rook zijn gezien, wat klonk als een serieuze brand. Ook was er mogelijk sprake dat de bewoners nog in huis waren. Brandweerwagens uit Emmeloord en Marknesse rukten uit, ook kwam een hoogwerker uit Lelystad ter plaatse.

Bij aankomst van de hulpverleners bleek de brand minder spannend te zijn dan gedacht. In de schoorsteenpijp van een pelletkachel smeulde het, maar er waren geen vlammen of grote hoeveelheid rook zichtbaar. Ook de bewoners waren inmiddels in veiligheid. De brandweer heeft via de hoogwerker de schoorsteen geveegd en door te ventileren de brandlucht uit het huis verdreven. Na ongeveer een uur kon men inpakken.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer