Brandweer in actie tijdens jaarwisseling

Flevoland – De brandweer in de Noordoostpolder en op Urk heeft tijdens de jaarwisseling van 2023 op 2024 meerdere branden moeten blussen.

Ondanks dat er met regelmaat werd uitgerukt, bleef het beheersbaar, aldus de brandweer. Er zijn geen grote incidenten geweest.

Een samenvatting:

Oudejaarsavond 19:15 uur: De brandweer rukt uit naar de Smeden in Emmeloord voor een brand in een ondergrondse papiercontainer. Jongeren zouden vuurwerk in de container hebben gegooid. De container is volgepompt met water, waarna de brand was geblust.

Oudejaarsavond 23:15 uur: De brandweer rukt met spoed uit naar het Achterom in het centrum van Emmeloord. Een kliko stond in lichterlaaie tegen een leegstaand winkelpand aan. De brandweer was net op tijd om uitbreiding naar binnen te voorkomen. Een ruit was al gesprongen en het kozijn brandde al.

Tijdens het blussen meldde een jongen zich bij de brandweerlieden. Hij had brandwonden aan zijn enkels. De brandweer verleende eerste hulp en even later is de jongen per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Het vermoeden is dat deze jongen, samen met een paar vrienden, de brand heeft gesticht. De politie onderzoekt de zaak verder.

Nieuwjaarsnacht 00:30 uur: De brandweer ging met spoed naar de Zuiderkade in Emmeloord. Een scooter en een aantal fietsen waren op een hoop gegooid en in brand gestoken. De brandweer heeft het vuur uitgemaakt.

Nieuwjaarsnacht 00:45 uur: Achter een woning aan de Lijkant op Urk vloog een overkapping in brand. De vlammen sloegen uit het gebouwtje. De brandweer was er snel bij en wist erger te voorkomen. Desondanks is de schade groot. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Verder waren er nog een paar kleine brandjes op Urk, waaronder in een auto. Ook in Marknesse en Luttelgeest werd een voertuigbrand gemeld en in Ens was er een afvalbrand, maar dat viel allemaal mee. Er waren deze jaarwisseling geen grote incidenten in Flevoland.

Tot slot heeft de politie en persoon aangehouden na een mishandeling in of bij een woning ergens in de Noordoostpolder. Wat er precies is gebeurd, is nog onbekend.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer