Brandweer haalt automobiliste uit water

Lelystad – De hulpdiensten zijn maandagochtend 10 april massaal uitgerukt voor een auto te water langs de Dronterweg – N309 in Lelystad.

Rond 09:40 uur reed een 42-jarige vrouw uit Dronten over de Dronterweg in de richting van de brug over de Lage Vaart. Door nog onbekende reden raakte ze met haar auto van de weg en reed het water van de Lage Vaart in. Passanten op een bootje informeerden direct de hulpdiensten. Eén van de getuigen ging zelf het water in en probeerde de auto open te krijgen. Dit lukte echter niet. Inmiddels waren brandweerduikers uit Lelystad, Almere en Urk onderweg. Het Lelystadse duikteam wist het slachtoffer op de waterkant te krijgen.

De hulpverlenende getuigen zijn door ambulancepersoneel onderzocht, maar bleven ongedeerd. De zwaargewonde automobiliste is door het personeel van de ambulance en de traumahelikopter gestabiliseerd en met spoed per ambulance naar het AMC in Amsterdam vervoerd. Haar toestand is op dit moment nog onbekend.

De politie doet onderzoek naar de precieze toedracht van het éénzijdig ongeluk. Getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer