Brandweer druk met omgewaaide bomen

Noordoostpolder – De brandweer is zondag 23 augustus druk geweest met het verwijderen van omgevallen bomen en loshangende takken in de polder. Op de Espelerringweg bij Espel, maar vooral ook op de Karel Doormanweg tussen Emmeloord en Tollebeek ontstond veel hinder door een sterke oostenwind.

De stormschades werden vermoedelijk veroorzaakt door de zomerstorm van 25 juli jongst leden. De bomen en takken zijn toen zwak geworden en vielen bij de wind van zondag om. Vooral langs de Karel Doormanweg begaven veel bomen het. Grote takken braken af en blokkeerden de rijbaan. De brandweer moest er aan toe pas komen om alles op te ruimen. Zij zijn ongeveer twee uur bezig geweest.

Uit voorzorg sloot de gemeente de Karel Doormanweg tijdelijk af. Het risico bestond dat er nog meer bomen zouden omvallen. Zondagavond om 21:00 uur ging de wind weer liggen en kon de weg weer worden vrijgegeven.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer