Brandweer druk met losgewaaide takken

Het was een drukke zaterdag voor de brandweer in Emmeloord. Men rukte, samen met de Lelystadse hoogwerker, uit voor diverse stormschades.

Rond 08:30 uur werd via de hoogwerker een loshangende tak uit een boom gezaagd bij de ingang van FlevoBoys. Vlak hierna werden even verderop ook afgebroken takken uit drie bomen gehaald boven de Espelerlaan. Hiervoor was de weg korte tijd afgezet.

Ter hoogte van Coop Greidanus aan de Wittesteijn stonden rond 13:30 uur twee bomen op omvallen. De brandweer ging de bomen met een kettingzaag te lijf. Ook hingen er afgebroken takken in twee andere bomen. De hoogwerker uit Lelystad werd wederom gealarmeerd en kwam in actie om die takken veilig te stellen.

Nog meer actie
Vele boomtoppen langs de Espelerlaan werden de dupe van de harde wind. In zes bomen ter hoogte van de Dierenkliniek hingen verschillende takken los. De brandweer vermoed dat dit ook nog met de nasleep van een windhoos van de afgelopen week te maken heeft. De hoogwerker kon vanuit de Wittesteijn direct doorrijden om de gevaarlijke situaties weg te nemen. De Espelerlaan werd daarom tijdelijk in beide richtingen afgesloten voor het verkeer.

Rond 18:45 uur werden de brandweerlieden opnieuw gealarmeerd. Wederom loshangende takken in een boom, dit keer aan de Peppellaan. Via de Lelystadse hoogwerker zijn ook hier de gevaartes boven de straat afgezaagd.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer