Brandweer druk met brandend stro

Espel – De brandweer is donderdagavond 15 augustus langdurig bezig geweest met brandende stro-klampen in het buitengebied van Espel.

Eén lag aan het Noorderdwarspad en de ander langs het Schapenpad, een paar kilometer van elkaar verwijderd. De brandweer kreeg binnen 10 minuten de twee afzonderlijke meldingen binnen.

De ploeg uit Creil werd ingezet aan het Noorderdwarspad. Echter was daar weinig voor hen te doen, er was geen gevaar voor de omgeving. De brandweer heeft de bult gecontroleerd laten afbranden.

Aan het Schapenpad was het gevaar groter. Het stro lag op een geoogst graanveld, wat nog redelijk droog was. Ook was er sprake van veel rook. Daarom hebben de ploegen van Urk en Nagele het vuur geblust. Hierbij kreeg men hulp van een graafmachine van een boer. Daarmee werd de bult uit elkaar getrokken waardoor de resten goed konden worden gedoofd.

De hulpdiensten gaan ervan uit dat de twee stro-klampen bewust zijn aangestoken. Door wie is nog onbekend. De politie kwam ter plaatse om dit te onderzoeken.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer