Brandstichting in vier auto’s Pampuspad

Emmeloord – Vier auto’s zijn dinsdagavond 26 juli aan het Pampuspad in brand gestoken. Twee auto’s gingen in vlammen op. De twee andere voertuigen bleven voor een deel gespaard.

De brand werd rond 22:30 uur ontdekt door een buurtbewoonster. Zij sloeg alarm nadat ze een rode gloed bij twee auto’s zag. Ze belde direct 1-1-2. Inmiddels kwamen ook de buren naar buiten. Men merkte ook rook op bij twee andere auto’s. Eén van de buren pakte een tuinslang en wist de beginnende brandjes redelijk goed te blussen.

Nadat de brandweer ter plaatse was, is men begonnen met blussen van de andere, volop brandende, auto’s. Met schuim was het vuur snel onder controle. Later zijn ook de andere twee auto’s nog nageblust.

Alle vier de auto’s zijn inmiddels afgesleept. De eigenaren van de auto’s keken machteloos toe hoe hun voertuigen werden afgevoerd. ‘Wie doet nou zoiets?!’, zei een gedupeerde.

Update dinsdag 2 augustus:

De politie heeft verschillende getuigen en buurtbewoners gehoord. Echter had niemand echt iets bijzonders gezien. Via onderzoek van de forensische opsporing en de recherche kwam er een verdachte in beeld. Een 40-jarige inwoner van Emmeloord wordt verdacht van de brandstichtingen op het Pampuspad te Emmeloord en de brandstichtingen in de wijk de Botter te Lelystad.

Hangende het onderzoek is de verdachte inmiddels weer in vrijheid gesteld, meldde de politie. Het onderzoek naar deze brandstichtingen wordt voorgezet. De politie heeft, in verband met dit onderzoek, nog steeds behoefte aan mogelijke getuigen betreffende de branden van 22 april 2016 in de Botter te Lelystad en de branden van dinsdag 26 juli 2016 op het Pampuspad te Emmeloord.
Een reactie op “Brandstichting in vier auto’s Pampuspad”

Brandstichting vier auto's Pampuspad Emmeloord zei:

[…] Brandstichting in vier auto’s Pampuspad […]


Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer