Brandjes en wederom inbraak op Urk

Urk – Voor de tweede keer in korte tijd hebben inbrekers in de Dio drogisterij aan de Ransuil op Urk een ravage achtergelaten.

In de nacht van woensdag 16 op donderdag 17 november werd in dezelfde drogisterij ook al ingebroken. In de nacht van zaterdag 19 november was het weer raak. De voorruit van de winkel werd rond 04:00 uur ingegooid met grote keien, waarna binnen een grote puinhoop werd gemaakt. Na een kort bezoek zijn de daders gevlucht. Dankzij een goede getuige konden al snel twee verdachten door de politie worden aangehouden. Zij zijn verhoord. De politie doet verder onderzoek.

Diverse brandjes

Ook in andere delen van Urk was het onrustig. Diverse aangestoken buitenbrandjes rond De Noord, Lacon en Wijk 3 hielden de brandweer bijna de hele nacht aan het werk. Veelal werden containers en afval op straat in brand gestoken. De brandweer kwam onderweg steeds nieuwe brandjes tegen. Men heeft alles kunnen blussen en was vlak voor de ochtend weer terug op de kazerne.

De politie zoekt bij zowel de inbraak als de brandstichtingen getuigen. Heeft u iets gezien of weet u meer van deze incidenten? Bel dan de politie op 0900-8844.

Foto 1: Facebook Politie Noordoostpolder/Urk
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer