Brandende hooiberg in Urkerbos

Urk – De brandweer en politie zijn zondagavond 18 september opgeroepen voor een brandende hooiberg in het Urkerbos, nabij de Staartweg, op Urk.

Bij aankomst van de brandweer was er veel rook waarneembaar. Vanwege de slechte watervoorziening in het bos rukte men met twee blusvoertuigen en een officier van dienst uit. De brandweerlieden hadden de brand zo snel onder controle. Met hooivorken werden alle brandende resten uit elkaar worden getrokken en afgeblust. De bluswerkzaamheden hebben ongeveer een half uur geduurd, waarna de brandweer kon inpakken.

De politie heeft getuigenverklaringen opgenomen vanwege vermoedens van brandstichting. Omstanders vertelden iets over verdachte personen in het bos, net voordat de brand ontstond. Vooralsnog heeft men niemand kunnen aanhouden. De politie is daarom een onderzoek gestart.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer