Brand op zolder van woning

Urk – In een rijtjeswoning langs de Urkerweg is op nieuwjaarsdag, vrijdag 1 januari, brand ontstaan. Volgens de brandweer ontstond de brand door kortsluiting op de zolderverdieping.

Rond half elf werd een melding gedaan van een woningbrand. Hierop rukten brandweer, politie en ambulance uit. Bij aankomst van de hulpdiensten kwam er flink wat rook vrij aan de achterzijde van de woning. De brandweer zette direct de blussing in. Met een ladder is men aan de achterzijde het dak op geklommen. Daar hebben twee brandweermannen wat dakpannen verwijderd, omdat het ook in het dak zou brandden. Het vuur was snel onder controle. Na de woning te hebben geventileerd, kon de brandweer inpakken.

Ondanks de snelle inzet van de brandweer is er toch veel schade op de zolder ontstaan. Stichting Salvage zal de schade voor de bewoners op gaan nemen. Er raakte niemand gewond bij de brand.

Foto’s 1 & 2: Wijkagent Mark Cobussen Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer