Brand in woning door opladen accu

Marknesse – Aan de Blokzijlerdwarsweg heeft donderdagochtend 26 augustus een korte maar felle woningbrand gewoed.

Het vuur woedde rond 08:30 uur in de keuken. De bewoners waren thuis toen de brand uitbrak. Iedereen wist op tijd het huis te verlaten, waarna men de hulpdiensten belde. Niemand raakte gewond.

De brandweer kwam met twee blusvoertuigen en een waterwagen ter plaatse en had de brand snel onder controle. Desondanks is de schade groot. Het huis is tijdelijk onbewoonbaar. De keuken is zo goed als uitgebrand.

Het huis stond vol rook, waardoor er overal roetdeeltjes liggen. De brandweer heeft het huis geventileerd, waarna de bewoners wat spullen konden pakken en elders onderdak hebben gekregen. De man des huizes is nog wel door ambulancepersoneel nagekeken omdat hij wat rook had ingeademd. Een bezoek aan het ziekenhuis was echter niet nodig.

Volgens de brandweer is de brand ontstaan in de acculader van een elektrische scooter. De accu lag in de keuken aan de oplader. De brandweer onderzoekt nog hoe de brand precies kon ontstaan. De accu is in een bak water gelegd om te kunnen afkoelen. De brandweer kon na ongeveer twee uur terug naar de kazerne.
Een reactie op “Brand in woning door opladen accu”

Crossauto uitgebrand in loods – Regio25.nl zei:

[…] was de tweede brand van vandaag in Marknesse. Vanochtend woedde er ook brand in een woning aan de Blokzijlerdwarsweg, net buiten het […]


Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer