Brand in trailer van vrachtwagen op A6

Emmeloord – Op de A6 net voor de Vogelbek bij Emmeloord werd woensdagmiddag 29 mei rond 16:00 uur een vrachtwagenbrand gemeld.

Er bleek brand te zijn ontstaan in de trailer van een rijdende vrachtwagen. De vrachtwagenchauffeur merkte zelf de brand op, zette zijn truck stil op de vluchtstrook en kon de trailer op tijd loskoppelen. De buitenlandse man kwam met de schrik vrij.

De brandweer kwam met blusvoertuigen uit Emmeloord en Marknesse ter plaatse. Een diesel generator onderin de trailer had vlam gevat, vermoedelijk door kortsluiting. Ook een klein gedeelte van de berm was verschroeid. De brandweer wist uitbreiding te voorkomen en bluste de kleine brand met water en schuim. Voor zover bekend bleef de inboedel van de trailer grotendeels gespaard.

Vanwege de bluswerkzaamheden was de rechterrijstrook van de snelweg vanuit Bant enige tijd afgezet. Dit veroorzaakte een paar kilometer file naar knooppunt Emmeloord toe.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer