Brand in legale cannabiskwekerij

Emmeloord – In het bedrijfspand van Bedrocan aan de Lire in Emmeloord heeft woensdag 27 november korte tijd brand gewoed.

De hulpdiensten werden omstreeks 17:30 uur gealarmeerd. De brandweer rukte met twee blusvoertuigen en een hoogwerker uit naar het industrieterrein De Munt. De brand bevond zich in de productiehal van het bedrijf en was snel geblust.

Door de brand kwam het hele gebouw vol rook te staan. De brandweer zette meerdere ventilatoren in om de bedrijfshal uitgebreid te kunnen luchten. Over de oorzaak van de brand en de schade is nog niets bekend.

Bedrocan kweekt cannabis in opdracht van het ministerie. De cannabisteelt is uitsluitend bedoeld voor medicinale doeleinden, onder meer voor de verkoop door apothekers. Bedrocan is het enige bedrijf in Nederland dat legaal cannabis mag telen en heeft de hoofdvestiging in Veendam.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer