Brand in klassiek brandweerbusje

Marknesse – Een Volkswagen T2 uit 1971 heeft vrijdagochtend 1 december vlam gevat op de Oosterringweg (N715) net buiten Marknesse. Ironisch, het oldtimer busje was ooit van de Duitse brandweer.

De brand ontstond tijdens het rijden in de motorruimte achterin het busje. De bestuurder kwam met de schrik vrij. Hij wist het voertuig stil te zetten bij een rijtje arbeiderswoningen.

Getuigen deden een eerste bluspoging met brandblussers, terwijl ondertussen de brandweer werd gebeld. Die kwam een paar minuten later ter plaatse en bluste de brand volledig. Door het snelle handelen is het busje niet in vlammen opgegaan. Desondanks is de schade aanzienlijk.

De brand ontstond vermoedelijk door een lekkende brandstofslang. Volgens de brandweer is het slangetje waarschijnlijk losgesprongen door een combinatie van vorst en het opgewarmde motorblok. Een berger heeft de oldtimer afgesleept. De provincie heeft zout gestrooid zodat het bluswater op de weg niet bevroor.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer