Boom valt bijna op verpleeghuis

Emmeloord – De brandweer is zaterdagavond 8 juni langdurig bezig geweest met een gespleten boom nabij de Jupiterstraat in Emmeloord.

In het bos tussen de Sterrenbuurt en revalidatiehuis De Schakel was een stam van een boom compleet doormidden gescheurd. Hierdoor hing de zeker 15 meter hoge boom tegen een andere boom aan. Mede door de harde wind werd de situatie door de medewerkers van De Schakel niet vertrouwd, waarop de hulpdiensten zijn gebeld.

De politie zette allereerst de bospaden af. De brandweer heeft geprobeerd de boom om te zagen. Echter, waar de boom naartoe zou vallen was niet goed in de hand te houden. De veiligheid van de brandweermannen kwam in het geding, waarop rigoureuzere maatregelen werden getroffen. Een speciaal hulpverleningsvoertuig uit Dronten werd opgeroepen. Met touw, spanbanden en staalkabels uit die wagen werd de boom uiteindelijk onderuit getrokken. Dit gebeurde op veilige afstand, maar wel zo dat de boom niet op het verpleeghuis kon vallen. Uit voorzorg werden een paar clienten van de achterste kamers tijdelijk ergens anders in De Schakel ondergebracht.

Uiteindelijk viel de boom, dwars door het hek, op het grasveld naast het revalidatiehuis. Na zo’n twee uur werk konden de brandweerlieden inpakken.

Zaterdag was de brandweer al druk met meerdere meldingen van stormschade in Emmeloord, onder andere op de Espelerlaan.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer