Beter een goede buur, dan een verre vriend

Emmeloord – De brandweer is zondagmiddag 24 maart gealarmeerd voor een schoorsteenbrand in een woning aan de Volendamstraat.

De bewoners waren thuis toen de brand ontstond, vertelde één van hen. Ze wilden de openhaard opstoken, maar een houtblok viel tegen de openhaarddeur aan waarna het glas daarin brak. Hierdoor ontstond er veel trek van zuurstof en kon een schoorsteenbrand zich ontwikkelen, maar dat hadden de bewoners niet direct door.

Al snel kwam een buurman naar de bewoners toe omdat hij vlammen uit de schoorsteen op het dak zag komen. Ook was er rook op de zolder terechtgekomen. Vervolgens heeft men 112 gebeld.

De brandweer kwam met spoed ter plaatse en deed een nacontrole. Inmiddels was er van buitenaf al weinig meer te zien. De zolder werd geventileerd en met behulp van een hoogwerker kon de schoorsteen worden geveegd, waarna het gevaar geweken was.

Door het snelle optreden van de bewoners, buurman en de brandweer is erger voorkomen. De schade in het huis valt mee, maar de schoorsteenpijp op het dak zal vervangen moeten worden.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer