Beslag op auto’s van brandstichters Koningsnacht

Urk – Twee brandstichters op Urk hebben hun auto donderdag 22 juni moeten inleveren. De politie heeft conservatoir beslag op de voertuigen gelegd.

Tijdens de Koningsnacht 2017 werden in totaal vier mannen aangehouden voor brandstichting. Er waren autobanden op de rotonde in de Akkers gelegd en in brand gestoken. Door de brand ontstond er grote schade aan het straatmeubilair en bestrating. De schadepost is berekend op 7.000 euro. Na de aanhouding van het viertal werd bij hun fouillering een totaalbedrag van 1.000 euro aangetroffen en in beslag genomen. De recherche stelde een onderzoek in en wist afgelopen donderdag op twee auto’s, die eigendom zijn van twee verdachten, conservatoir beslag te leggen. Dit beslag zal ten behoeve zijn van de schaderegeling. Ook het in beslag genomen geld zal gebruikt worden voor de schadeafwikkeling.

Wat is conservatoir beslag?

Het woord ‘conservatoir’ is afgeleid van het werkwoord ‘conserveren’ dat ‘bewaren’ betekent. Je zou kunnen zeggen dat de goederen waarop conservatoir beslag wordt gelegd als het ware worden bewaard totdat de rechter door middel van een vonnis duidelijk heeft gemaakt water met dat betreffende goed gaat gebeuren, aldus de politie.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer