Automobilist bestolen door nepagenten

Nagele/Urk – Op maandag 2 februari werd een man bestolen door nepagenten op een carpoolplaats langs de A6 bij Nagele. De politie zoekt getuigen.

Rond 14:30 uur reed een man in zijn auto over de A6 richting Lelystad. Tussen Emmeloord en de afslag Urk/Nagele kwam een zwarte auto naast hem rijden. In de auto zaten twee mannen. Eén van hen toonde iets dat op een politiepas leek en gebaarde hem te stoppen. Het slachtoffer gaf hieraan gehoor en reed achter de auto aan naar een carpoolplaats bij de Domineesweg. Eén van de mannen stapte uit en kwam naar het slachtoffer toe. Hij had geen politie-uniform aan, maar droeg wel een op een vuurwapengelijkend voorwerp in een holster, waardoor het slachtoffer dacht dat hij een politieagent was. De man wilde het voertuig van het slachtoffer controleren. Hierbij haalde hij geld uit de auto van het slachtoffer. Vervolgens stapte hij weer in bij de andere man en reden ze weg. Het slachtoffer heeft nog geprobeerd de mannen te volgen, maar dit is hem niet gelukt.

Beide mannen zijn tussen de 30 en 32 jaar oud. De passagier, de man die uitstapte, is ongeveer 1,70 meter lang. Hij droeg een kort zwart stoffen jack en een donkere broek. Daarnaast droegen beiden mannen een zwarte cap op hun hoofd. De verdachten reden in een zwarte BMW, mogelijk van de 1-serie. Het kenteken is onbekend.

De politie verzoekt mensen die iets hebben gezien of meer weten over dit incident, contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2023 Regio25.nl - Disclaimer