Ambulances vaak ‘te laat’?

Flevoland – Ambulances zijn op het platteland in Nederland vaak te laat en daar vormt Noordoostpolder geen uitzondering op, aldus een analyse van het RTL Nieuws.

De analyse is opgesteld op basis van gegevens van het ministerie van Volksgezondheid. Hieruit blijkt dat met name op het platteland de ambulance er regelmatig langer dan een kwartier over doet om bij een noodgeval te arriveren.

In 2015 zijn 1.316 ambulances voor een noodgeval in Noordoostpolder vertrokken. De ambulances waren bij 1.238 gevallen op tijd en 78 keer buiten de norm ter plekke. Dat betekent dat de ambulances in 6% van de gevallen te laat waren, dat is meer dan de landelijke norm van 5%. In de omringende gemeenten ligt het percentage in de meeste gevallen nog hoger. Kampen: 7%, Steenwijkerland 13%, Friese Meren 6% en Dronten 11%. Van gemeente Urk zijn geen gegevens bekend. Volgens genoemde analyse arriveert in bijna 70% van alle Nederlandse gemeenten de ambulance vaak ‘te laat’.

Bekijk hier gedetailleerde cijfers over de reponstijden van ambulances in Noordoostpolder. 
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer