Alcoholcontroles in het weekend; zes aanhoudingen

Urk – Tijdens dynamische alcoholcontroles op Urk betrapten medewerkers van het Verkeershandhavingsteam zes bestuurders die onder invloed van alcohol achter het stuur van scooter of brommer waren gekropen. Er werden drie rijbewijzen ingevorderd.

In de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 februari werden bij dynamische controles drie bestuurders van de weg afgehaald omdat zij reden onder invloed. Twee rijbewijzen werden ingevorderd. Het betrof in beide gevallen een beginnend bestuurder die vier keer de voor hen toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd.

In de nacht van zaterdag 25 februari op zondag 26 februari zijn eveneens drie scooterrijders door de mand gevallen bij dynamische alcoholcontroles.

Bijzonderheden
Eén scooterrijder negeerde een stopteken dat werd gegeven op zaterdagavond rond 23:30 uur op de Meep en ging er met niet geringe snelheid vandoor. De agenten zetten de achtervolging in. Ter hoogte van het Toppad op een grindweg gaf de scooterrijder het op en stond de agenten te woord. Na controle bleek de jongeman te veel te hebben gedronken. Hij ontving proces verbaal voor het rijden onder invloed, het negeren van een stopteken en de forse snelheidsovertreding die hij beging toen hij er vandoor ging. Ook het rijbewijs werd ingevorderd.

Op zondag omstreeks 02:00 uur hielden agenten bij het zien van een scooterrijder met twee passagiers achterop, de bestuurder staande ter controle. Uit deze controle bleek dat de bestuurder behoorlijk diep in het glaasje had gekeken (1,5 promille) en niet in het bezit bleek van enig rijbewijs. Hij bracht daarmee niet alleen zijn eigen veiligheid, maar ook die van beide passagiers en andere weggebruikers behoorlijk in gevaar. Hij ziet een forse bekeuring tegemoet.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer