A6 uren afgesloten na flinke aanrijding

Swifterbant – De A6 tussen Lelystad-Noord en de Ketelbrug is vrijdag 20 september urenlang afgesloten geweest vanwege een aanrijding.

Het ongeluk gebeurde rond 15:30 uur in de richting van Emmeloord, vermoedelijk nadat de Ketelbrug open was geweest en er daardoor een file stond.

Een bestelbus en vier personenauto’s kwamen door nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing. Eén van de auto’s sloeg over de kop en kwam aan de andere kant van de vangrail in de middenberm terecht. De politie, brandweer, Rijkswaterstaat en meerdere ambulances kwamen ter plaatse.

Bij de aanrijding raakten twee personen gewond. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht. Een gealarmeerde traumahelikopter hoefde niet ter plekke te komen.

De avondspits in Flevoland liep door het ongeval compleet vast. Niet alleen op de A6 maar ook op de omleidingsroute stonden lange files. De vertraging liep op naar meer dan twee uur. Om 19:30 uur ging de A6 weer open voor het verkeer, waarna de verkeersdrukte afnam.

Levensgevaarlijke situaties

Terwijl de hulpverleners druk waren filmden voorbijkomende automobilisten het ongeval. Ook maakten een aantal gebruik van de vluchtstrook, waardoor aanrijdende hulpdiensten de middenberm moesten gebruiken. Tevens keerden voertuigen via de berm om zo de files te kunnen omzeilen. De bestuurders kunnen binnenkort een boete op de deurmat verwachten, aldus de politie op Facebook.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer