Treurwilg bezorgt brandweer veel werk

Emmeloord – De brandweer van Emmeloord had zondagavond 19 juli de handen vol aan een grote maar gevaarlijke boom aan de Verhagenlaan.

In een parkje brak een grote tak van een treurwilg af. Het fietspad werd hierdoor versperd. Omwonenden zagen dit en belden de brandweer. Die kwam ter plaatse en maakte het fietspad vrij. Het klusje was snel geklaard.

Gevaarlijke situatie
Echter, niet veel later rond 21:00 uur, brak een andere grote tak van de treurwilg af. De brandweer kwam opnieuw in actie maar nam eerst contact op met de gemeente. In overleg met de calamiteitencoördinator werd besloten dat de brandweer de hele boom om mocht zagen. Na onderzoek bleek dat de treurwilg grotendeels rot was. Dit zorgde voor een gevaarlijke situatie voor voetgangers en fietsers in het parkje.

Langdurige inzet
Het zaagwerk was nog een behoorlijke klus. De treurwilg was zo groot dat de nodige voorbereidingen veel tijd in beslag namen. Omstreeks 00:00 uur liet de brandweer de boom vakkundig omvallen waarna het gevaar geweken was. Hierna werd er een afzetting gemaakt en kon de brandweer inpakken. De gemeente zal de treurwilg verder opruimen.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer