Storm zorgt voor overlast en schade

Noordoostpolder – Een storm met veel regen en harde rukwinden zorgde dinsdag 31 maart voor overlast en schade in de Noordoostpolder. De hulpdiensten en de gemeente waren druk in de weer. Er kwamen ongeveer 20 meldingen van stormschades.

De dag begon voor de hulpdiensten op de A6 bij Nagele. Hier kantelde een vrachtwagen door de harde wind. Maar nog geen uur later ging het op de N50 fout. Ook hier kantelde een vrachtwagen. Beide vrachtwagens zijn langs de kant van de weg gelegd om het verkeer te laten doorstromen. De vrachtwagens zijn ’s nachts geborgen.

In de loop van de ochtend kwamen er steeds meer meldingen binnen. Vaak werd een melding gedaan voor omgevallen bomen en loshangende takken. De brandweer in Emmeloord rukte zo’n 10 keer uit. Hiernaast kregen blusgroepen Creil en Rutten nog enkele meldingen van stormschade. Er hebben zich verder geen grote incidenten voorgedaan.

Naast de brandweer, heeft ook personeel van de groenvoorziening niet stil gezeten. Al vroeg in de morgen konden zij in actie komen voor een grote boom die was omgewaaid aan de Bosporus in Emmeloord. De boom blokkeerde een fietsbrug waardoor fietsers om moesten rijden. De boom is vakkundig in stukken gezaagd en aan de fietsbrug is een noodreparatie uitgevoerd.

Wat de storm aan totale schade heeft aangericht is niet bekend. Er raakte, in onze regio, niemand gewond door de harde wind.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer