Man overboord, maar gered en met helikopter naar Urk

Flevoland – De hulpdiensten zijn woensdag 17 april in actie gekomen voor een man overboord bij het slipdepot eiland IJsseloog in het Ketelmeer.

Volgens een woordvoerder van de Kustwacht viel er rond 09:00 uur een man van een werkschip, waarbij hij gewond raakte. De man is door zijn collega’s uit het water gered, waarna de hulpdiensten werden ingeschakeld.

Door de val liep de man hoofdletsel op en brak hij een pols, aldus de Kustwacht. Volgens de KNRM Urk, die met twee reddingboten in actie kwam, raakte de man tijdens zijn val bewusteloos en was het een geluk dat hij een reddingsvest droeg.

Helikopter ingezet
De hulpdiensten kwamen naar het eiland IJsseloog toe. De man is uiteindelijk met een Kustwacht helikopter naar de vaste wal op Urk gebracht. De landing daar ging niet geheel vlekkeloos. In eerste instantie wilde de helikopter landen bij het boothuis van de KNRM, maar dat lukte niet.

De piloot koos een andere landingsplek, vlakbij op de dijk naast het gemaal. Daar is een ambulance naartoe gekomen, waarmee de gewonde man naar het ziekenhuis is gebracht.

Het is onbekend waardoor de man overboord is gevallen.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer