Hennepkwekerij aangetroffen in Emmeloord

Emmeloord – Maandagavond is aan de Staalstraat in Emmeloord een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In het pand waren 200 nog groeiende planten en 300 gerooide planten aanwezig.

De politie kwam de kwekerij op het spoor nadat een buurtbewoner rond half 11 melding maakte van een inbraak. De beller had een onbekende man een ruitje zien inslaan en belde de politie. Terplaatse verklaarde de inbreker dat hij de woning in de gaten hield voor de eigenaar van het pand, en dat het pand was onderverhuurd.

Het regionaal Coördinatiepunt Aanpak Hennepteelt heeft de woning ontruimd. Uit onderzoek bleek dat de stroomvoorziening illegaal en gevaarlijk werd afgetapt. In het pand is al eerder een hennepkwekerij aangetroffen. De “inbreker” had niks met de kwekerij te maken.

Hoe meldt u een hennepplantage?

Heeft u overlast van een hennepkwekerij? Of vermoedt u dat er bij u in de buurt een kwekerij is? Geef dit dan niet door aan de gemeente of de woningcorporatie, maar bel de politie. Dat kan via telefoonnummer 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan (gratis) met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000. Speel in elk geval niet de held en ga er nooit zelf op af! Achter de hennepteelt zitten vaak zware criminelen, die niet terugschrikken voor geweld, bedreiging of boobytraps op kwekerijen. Denk daarom altijd aan uw eigen veiligheid en neem geen onnodige risico’s!
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer