Grote zoekactie als oefening

Urk – Op Urk werd zaterdag 7 oktober een grote zoekoefening georganiseerd. Er werd een vermissing in scene gezet.

Tientallen vrijwilligers in gehele hesjes en de politie zochten naar twee ‘vermiste’ personen. Het Urkerbos, maar ook de bebouwde kom, werden grondig afgezocht.

Naast de politie deden er ook vier burgerzoekteams mee: Dregteam SOAD, de Stichting Inzet Reddingshond Nederland, het Veteranen Search Team en het CPV, oftewel Coördinatie Platform Vermissing. De politie zette een helikopter, droneteam en agenten te paard in.

De samenwerking tussen alle partijen is belangrijk om te oefenen omdat daarmee bij een echte vermissing het verschil kan worden gemaakt. Het komt vaak voor dat burgers in groten getale willen helpen zoeken. Het CPV, afkomstig uit Urk, wordt dan ingeschakeld en coördineert alle vrijwilligers. En zo heeft ieder burgerzoekteam zijn eigen specialisatie.

De teams, waar met name vrijwilligers actief zijn, kunnen door heel Nederland worden ingezet en hebben hun diensten al meermaals bewezen.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer