Drukte bij KNRM Reddingbootdag

Urk – De Koninklijke Nederlandse Reddingmaatschappij hield zaterdag 6 mei weer hun jaarlijkse Reddingbootdag en ook bij station Urk werd dit gevierd. 

In de haven konden de bezoekers genieten van een visje, diverse demonstraties en speciaal voor de donateurs werd een rondje met de Reddingboot op het IJsselmeer gedaan. De activiteiten tijdens de opendag duurden van 10:00 tot 16:00 uur. Honderden mensen kwamen een kijkje nemen in de keuken van de redders op het water.

Reddingbootdag is dé dag voor donateurs om actief kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM. Reddingbootdag wordt ieder jaar door alle 45 reddingstations van de KNRM georganiseerd.

Bij de KNRM draait alles om vrijwilligerswerk, het reddingswerk kan niet bestaan zonder de 1.300 vrijwilligers. Met hart en ziel zijn velen al jaren verbonden aan hun reddingstation. 365 dagen per jaar staan ze klaar. Niet elke dag voor een redding, maar wel 24 uur per dag beschikbaar. Voor échte reddingen en dankbare hulpverleningen.

Foto’s: Urk in beeld
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer