Aanrijding met politiewagen, agenten lichtgewond

Emmeloord – Twee politieagenten zijn zaterdagmiddag 13 januari lichtgewond geraakt bij een aanrijding op de Urkerweg.

Het ongeluk gebeurde rond 14:15 uur op de kruising van de Urkerweg met de Polarisstraat. De politieagenten waren aan het werk en reden in een niet-opvallende politieauto.

Door nog onbekende oorzaak kwam de politiewagen in botsing met een andere auto. De politieagenten raakten lichtgewond, de andere automobilist kwam met de schrik vrij.

De bestuurder van de politieauto kon niet zelfstandig uitstappen. De brandweer heeft de bestuurdersdeur losgeknipt, waarna de agent is opgevangen door ambulancepersoneel. Vervolgens zijn de twee agenten met lichte klachten naar een ziekenhuis gebracht. Volgens een woordvoerder gaat het naar omstandigheden goed met de agenten.

Uitgebreid onderzoek
De precieze toedracht van de aanrijding is nog onbekend. Politieteams uit Amsterdam en Oost-Nederland deden onderzoek op de ongevalslocatie. “Dat is standaardprocedure wanneer het gaat om een ongeluk waar agenten uit eigen regio bij betrokken zijn. Op deze manier is er objectiviteit.”, aldus de woordvoerder.

De Urkerweg was urenlang afgesloten tussen de Hannie Schaftweg en de Mercuriusstraat. Rond 17:30 uur was het onderzoek afgerond. Vervolgens zijn de twee zwaarbeschadigde auto’s geborgen en is het asfalt schoongemaakt. De Urkerweg is aan het begin van de avond weer vrijgegeven voor het verkeer.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer