A6 afgesloten na ongeval met gasflessen

23 okt 2024 | Emmeloord

Emmeloord – De A6 bij Emmeloord was woensdagmiddag ruim een uur lang afgesloten in noordelijke richting vanwege een gevaarlijke situatie met gasflessen. Er ontstonden lange files op zowel de snelweg als de binnendoorwegen.

Het ongeval gebeurde rond 16:30 uur in een bocht van het knooppunt Emmeloord, oftewel de Vogelbek. Daar waren gasflessen van een aanhanger gevallen. Een vrachtwagen reed er overheen, waarna één van de gasflessen onder de trailer vast kwam te zitten. De kans was aanwezig dat de gasflessen zouden ontploffen, aldus de politie op social media.

De brandweer kwam ter plaatse om de situatie veilig te stellen. De A6 richting het noorden was tot ongeveer 17:30 uur afgesloten. Hierna verdwenen de files langzaam aan.

Boetes uitgedeeld
De politie verzorgde samen met Rijkswaterstaat de wegafzetting. Het verkeer op de A6 werd via de N50 omgeleid. Echter zorgde dat voor flink wat frustraties.

“Tientallen mensen vonden dit kennelijk grote onzin, toonden geen respect want, wij kregen diverse middelvingers, scheldpartijen naar ons hoofd. Ook vonden drie bestuurders het nodig de afzetting te negeren en langs de pionnen de A6 op te rijden.”, schrijft politie Noordoostpolder/Urk op social media. Deze drie automobilisten hebben ieder voor zich een bekeuring van 309 euro gekregen.

Gerelateerd nieuws