Ernstig ongeval op de A6 bij Nagele

23 okt 2024 | Nagele, Noordoostpolder

Nagele – Op de A6 tussen Lelystad en Emmeloord heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een ernstig ongeval plaatsgevonden.

Door nog onbekende oorzaak kwamen twee personenauto’s hard met elkaar in botsing. Hierbij raakte één van de bestuurders zwaargewond. De andere automobilist raakte lichtgewond. Zo meldt de politie.

Het ongeluk gebeurde even voor 02:30 uur op de Ketelbrug aan de kant van Nagele. Er kwamen meerdere ambulances naar het ongeval toe. Het zwaargewonde slachtoffer is in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. Een traumahelikopter landde langs de A6 bij Emmeloord, waarna de trauma-arts bij de ambulance is ingestapt. Het tweede slachtoffer is ook per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Ravage en onderzoek
Aan de ravage op de snelweg was te zien dat de botsing heftig moet zijn geweest. De twee auto’s zijn zwaar beschadigd geraakt. Een berger heeft beide voertuigen afgesleept.

Volgens de politie is het nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. De politie heeft ter plekke uitgebreid sporenonderzoek gedaan. Daarom was de A6 tussen Lelystad-Noord en Urk/Nagele urenlang afgesloten voor het verkeer. Rond 07:00 uur kon de snelweg weer worden vrijgegeven.

 

Gerelateerd nieuws